Nyári felszerelések macskáknak 🌴☀️
0 komment

Egy macskás nyár kötelező kellékei

Míg egy kutya esetében a strandolás tökéletes megoldás a legforróbb napokban, addig a macskáknál kreatívabbaknak kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy hogyan tehetjük elviselhetőbbé számukra a hőség napjait. Ha olyan termékeket keresel, ami jó, ha kéznél van a nyári időszakban, jó helyen jársz: mutatjuk is, nálunk mi kerülne a bevásárlólistánkra a következő hőhullámra készülve! Következzenek a legjobb nyári felszerelések macskáknak.

 1. Itatókút


A hidtratálásra fokozottan oda kell figyelni a nyár folyamán, mert a dehidratációnak súlyos következményei lehetnek a macskák esetében is. Ha azt veszed észre, hogy cicusod a nyár folyamán bágyadt, kedvtelen, étvágytalan, akkor valószínűleg nem iszik annyi vizet, mint amire szüksége lenne.

Nyári felszerelések macskáknak

Az itatókút beszerzése egy nagyszerű módja annak, hogy ösztönözd macskádat a rendszeres folyadékbevitelre: a macskák ösztönösen szívesebben kortyolják a folyóvizet. Akár ki is próbálhatod: ha egymás mellé teszel egy itatótálat, és egy itatókutatat, nincs kétség afelől, hogy a kutat fogja választani. Kihagyhatatlan nyári felszerelés macskáknak!

A kerámia itatótál azért nagyszerű választás, mert a kerámia hűvösen tartja a vizet, így még csalogatóbb marad egy nyári időszakban!


2. Kullancs eltávolító

A kullancs eltávolító toll egész évben jól jöhet egy cicás háztartásban, de kétségkívül a nyár a kullancs okozta fertőzések főszezonja. Ez az eszköz jóval hatékonyabb, mintha kézzel és zsebkendővel ügyködnénk: a toll vége képes becsípni a kullancs fejét, és nyomás nélkül eltávolítani a kullancsot. Miután forgatás, és nem nyomás által történik az eltávolítás, a kullancs nem köpi ki a cicus testébe a kórokozókat. Higiénikus és praktikus módja annak, hogy egészségben tartsuk kedvencünk bundáját. Sötét szőrű macskák esetében külön előny, hogy LED világítással is rendelkezik a toll.

Nyári felszerelések kinti macskáknak is

 3. Macskás nyaralás? Sima ügy!

Ha szeretnéd cicusodat magaddal vinni a nyaralásra, bátran vágj bele! Bár a macskák ragaszkodó természetűek, és szeretik az otthonuk környékét, egy kis világlátás nem fog megártani nekik. Ha egy kényelemes hordozót szerzel be a közös nyaralásra, biztosan nem lesz apelláta a részéről. 

A hordozható táskák ideálisak macskáknak és kistestű kutyáknak egyaránt, így szem előtt tudod tartani kedvenced, ráadásul ideális pozíciójának köszönhetően simogatni is tudod őt hordozás közben, hogy megnyugtasd, ha megijedne az autóúttól, vagy egyéb tömegközlekedési eszközön történő utazástól.

Természetesen nem csak nyáron jön jól, az állatorvoshoz is szívesebben fog menni egy kényelmes hordozó táskában, mintsem egy ketrecben!

3. Egy népszerű nyári felszerelés macskáknak: automata etető

Szintén egy olyan darab, ami nem csak nyáron, hanem egész évben hasznos lehet, de ez csak egy jó befektetést jelent, nem igaz? Bármikor közbejöhet egy hosszabb program, amikor egyedül kell hagynod cicádat, de talán ezek mégis nyáron a leggyakoribbak, legyen szó egynapos kiruccanásokról, balatoni hétvégékről, vagy rokonok meglátogatásáról.

Létezik olyan automata etető, amely 5 alkalomra programozható egy 24 órás időintervallumban, így egy-egy rövid távollét alatt tökéletes arra, hogy helyettesítsen téged az etetésben. 

Nem kell eltérned macskád napirutinjától, egyszerűen beprogramozhatóak rajta az etetés időpontjai: a megadott időben ki fog nyílni az egyik rekesz, és macskád ekkor elkezdhet lakomázni. És ami nyáron különösen előnyös darabbá teszi, hogy nedveseledel is tárolható benne! A hidratáltság miatt egyébként is érdemes a macska nedveseledel adagját megnövelni a nyárra.

 +1. Ingyenes tippek: nyári felszerelések macskáknak otthonról

Mivel a cica bundája hűtő és fűtő funkciót is ellát, nem érdemes rövidebbre nyírni a bundáját a nyár beköszöntével: ne gondoljunk úgy a szőrzetre, mint az emberek esetében a ruházatra, nálunk nem érvényes az az elgondolás, hogy minél kevesebb, annál jobb. Ehelyett segítsd neki az átvészelést azzal, hogy besötétítesz a lakásban, gondoskodsz az elegendő vízfogyasztásáról. További tanácsainkról a macska hűsítésére vonatkozóan itt olvashatsz!

Kövess minket Facebookon is!

Kommentelés

Minden komment moderálásra kerül megjelenítés előtt.

Népszerű termékeink

Nyugtató Plüss Fekhely (Továbbfejlesztve)Nyugtató Plüss Fekhely (Továbbfejlesztve)
Nyugtató Plüss Fekhely (Továbbfejlesztve)
+1
Akciós ár7.990 Ft-tól Korábbi ár15.990 Ft
Vélemények